Iedereen heeft Issues

Ik kan soms heel gelukkig worden als ik merk dat ook normale mensen niet altijd hun shit voor elkaar hebben. Dan voel ik me toch weer een beetje minder mislukt. De gedachte dat iedereen issues heeft maakt mij weer een stukje gelukkiger.

Vroeger bestonden mijn grootste issues uit  jongens, verkeerde outfits en de tijd dat ik van mijn ouders thuis moest zijn. Tegenwoordig is dat wel anders. De jongens zijn namelijk mannen geworden. Fruitvliegjes overal (en dan nog niet elke dag even het vuilnis buiten zetten) maar dat is dan ook echt het enige wat wel kan overleven bij mij in huis. Ik kan nog steeds geen auto rijden en blijk te laks om het ooit te leren. Mijn badkamermuur heeft een kalklaag waar je u tegen zegt en door mijn ramen kun je amper kijken. Onzekerheid door een rode plek in mijn gezicht en een vetrol. Mijn sociaal ongemakkelijke houding schrikt nogal wat mensen af. Vliegangst en reislust gaan niet heel makkelijk samen. En dan hebben we nog maar een tipje van de ijsberg.

Mijn leven is verre van perfect. Gelukkig maar want anders zou ik niks te klagen hebben. Zou het ook zo saai van worden (wat dan ook weer een issue kan zijn). Maar zo zou dus iedereen zijn of haar issues hebben. Zou je toch niet denken als je facebook of instagram opent. Soms lijken anderen zo’n perfect en gelukkig leven te leiden. Zeker met facebook en andere Social Media is het des te makkelijker om een ‘alles-gaat-me-voor-de-wind’-façade op te houden. Het gaat allemaal om positieve zelfrepresentatie. En dat geeft soms een jaloersmakend beeld van iemand waardoor je kunt gaan twijfelen aan jezelf.

Hoe je het wend of keert, we kijken soms iets te vaak naar anderen om te bepalen of we wel gelukkig genoeg zijn. We kijken naar wat anderen hebben en hoe ze leven en schilderen dat soms iets te vaak af tegen ons eigen leven. En dat is eigenlijk gewoon stom. Zeker omdat je nooit alles van iemands leven ziet, en zeker niet op social media.

Maar wanneer je daadwerkelijk eens gaat praten met mensen kom je erachter dat iedereen problemen heeft en niet altijd even soepeltjes door het leven gaat.  Want iedereen heeft namelijk niet al zijn shit voor elkaar. Alleen gooit niemand die shit op Social Media. Ik ook niet. En dat is misschien maar beter ook want de meesten mensen willen niet continu lezen dat je een fruitvliegjes plaag hebt of een vetrol te veel. Want dan ben je een zeur. Dat is shit waar je vrienden en vriendinnen voor hebt toch? Of je moeder, of je sportinstructeur. Maar niet heel de wereld.

En dan nu de wijze les achter dit verhaal.  Wil jij je af en toe wat beter over jezelf voelen en zien dat de meeste mensen niet al hun shit voor elkaar hebben? Zet facebook uit en bel je vriend/vriendin/moeder/knorrige tante, wie dan ook. Of beter nog. Ga langs of spreek af. Ga koffie drinken. Of nog beter wijn/bier/gin tonic want met alcohol praten mensen makkelijker.  Brand los en wordt gelukkiger omdat anderen ook gewoon issues hebben.

Zoek je een platform voor je eigen issues dan verwijs ik je vriendelijk door naar mijn comments-box. Brand los.

 

Volg me via:

4 thoughts on “Iedereen heeft Issues

  1. Zoals je al zei, iedereen heeft zijn ups en downs en dat is niet het probleem. Het ligt ‘m in hoe je met die problemen omgaat. Je kunt bijvoorbeeld wel heel zielig doen over iets wat jou overkomen is maar de wereld is hard en niemand, op hooguit je familie na, geeft daar wat om. Zelfmedelijden heeft nog nooit de doden teruggebracht of andere wonderen verricht, denk ik maar altijd. Als je wat wil veranderen zul je zelf het hef in handen moeten nemen, hoe zwaar het ook is, want niemand anders zal het voor je doen.

  2. Hélemaal mee eens! En zo fijn om af en toe even zo’n reminder te krijgen. Ik bedoel, je weet het wel maar soms moet je er gewoon even aan herinnerd worden. Dus dank daarvoor 🙂 Voel me direct een stuk beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *