Extremisme in de keuken

Veel mensen vinden veganisme extreem. Maar als ze veganisme extreem vinden dan viden ze mij dus automatisch een extreem persoon. Geloof me, ik krijg het regelmatig naar mijn hoofd geslingerd.u00a0Ik vind dat raar want zo zie ik mezelf niet. Maar mijn redenering van extreem is misschien dan ook anders. Extreem is ook maar hoe je het bekijkt.

n

n

n

Veganisten consumeren geen dierlijke producten. Dat betekend dus geen vlees, geen ei, geen melk, geen honing, geen gelatine, geen bottenpulver, geen leer, geen zijde, geen bont, geen wol. Veganisten kunnen dat doen om diverse redenen. Zo willen sommigen veganisten de aarde redden omdat de bio-industrie de meest vervuilende industrie op aarde is. Anderen vinden het zielig dat diertje verkracht, mishandeld, opgesloten en vermoord worden. Zelf ben ik iemand die begon met veganisme vanwege dat laatste; de zielige diertjes. Maar tegenwoordig strijd ik net zo hard mee voor het behoudt van mijn planeet.

n

n

n

Veel mensen vertellen mij (meestal zodra het woord veganist valt) hoeveel ze van dieren houden. Dat is lief. Maar vervolgens duwen ze wel een bieflap naar achter (oid). Dat is hypocriet. Maar omdat mensen zich schuldig voelen dat hun waarden niet aansluiten bij hun acties noemen ze mij extreem. En irritant. Ik zal je uitleggen hoe dat werkt.

n

n

n

In principe houden de meeste mensen van dieren. We vinden het niet leuk om dieren te zien lijden. Ook beelden van slachthuizen of een legbatteriju00a0ziet niemand graag en we proberen die beelden dan ook heel hard te mijden.u00a0Veel mensen proberen voor zichzelf te ontkennen dat het allemaal zo erg niet is.u00a0u00a0Ze doen een blinddoek voor en betalen iemand anders om het leed voor hen te veroorzaken. Je hoeft alleen maar in de supermarkt een plastic verpakkinkje te kopen van iets wat in de verste verte niet op een dier lijkt. Termen zoals ‘humaan slachten’ worden in het leven geroepen zodat we ons maar niet schuldig hoeven te voelen. Want als je een dier maar ‘humaan’ dood maakt dan is het wel oku00e9. Het is morele acrobatiek van de bovenste plank.

n

n

n

Dit soort oogkleppen-gedragu00a0zorgt voor een raar beeld over wat wel en niet extreem is. Een open-hart operatie omdat je het leven door bent gegaan als ‘grillmeister’u00a0 (lees vlees in overvloedde)u00a0(<span style=

ntryvigfx best pills big penis where to buy male enhancement pills natural penis how to get have

Volg me via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *